İMO-çocuk BAHARA MERHABA ÇOCUK ATÖLYELERİ DÜZENLENDİ
İMO-çocuk tarafından 09-14 Mayıs 2021 tarihleri arasında `İMO-çocuk Bahara Merhaba Çocuk Atölyeleri` düzenlendi
Eklenme Tarihi: 15/06/2022
İMO-çocuk tarafından 09-14 Mayıs 2021 tarihleri arasında "İMO-çocuk Bahara Merhaba Çocuk Atölyeleri" düzenlendi.
"İMO-çocuk Bahara Merhaba Çocuk Atölyeleri" 9 Mayıs 2021 tarihinde yapılan "Anne-Çocuk Drama Atölyesi"yle başladı. Çınar Canoruç`un yürütücülüğünü yaptığı atölye 5-8 yaş ve 9-12 yaş olmak üzere iki farklı grupla gerçekleştirildi. Atölyelerde, tanışma-kaynaşma oyununun ardından eğitmenin yönergeleriyle çocuklarla evdeki araç-gereçler kullanılarak ısınma oyunları oynandı. Evdeki nesneleri bilmece oyunuyla bulmaya çalışan çocuklar ebeveynleriyle birlikte aktif bir katılım gösterdi. Eğitmenin de katılımcı olarak yer aldığı "Dedektif Oyunu" ile çocuklar beraber sorgulayıp cevabı bulmaya çalıştılar. Drama atölyesi çocukların ebeveynleri ile birlikte oluşturdukları doğaçlaçma-canlandırma oyunları ile sona erdi.
11 Mayıs 2021 tarihinde atölye serisinin ikincisi olan "Bilim Turu Atölyesi" yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi`nden Gürkan Yürekli`nin yürütücülüğünü yaptığı atölye 8-10 yaş ve 11-13 yaş olmak üzere iki farklı grupla gerçekleştirildi. Atölyede, ses, kuvvet, basit makineler, kütle ve ağırlık, ışık yansımaları, eski çağlar, dinazorlar konuları işlendi. Bu konu başlıkları altında yapılan deneylerin videoları izlendi. Soru- cevap şeklinde ilerleyen atölyede çocuklar aktif katılım gösterdi.
Atölye serisinin üçüncüsü "Mozaik ve Masal Atölyesi" 12 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı. Işılay Baysak`ın yürütücülüğünü yaptığı atölye 8-12 yaş grubuyla gerçekleştirildi. Atölyede masalların hayatımızdaki yeri, tarihi konuşulduktan sonra eğitmenin kendi yazdığı "Moza`nın Sihirli Taşları" adlı masal anlatıldı ve çocuklar sorular sorarak katkı sundular. Sonrasında Zeugma Mozaik Müzesi ve Halepli Bahçe Mozaik Müzesi`nden mozaikler gösterildi ve eğitmenin eşliğinde çocuklar mozaikleri incelediler. Çocukların kendi tasarladıkları masal yazımından sonra taşlar ve atık kâğıtlar kullanılarak mozaikler oluşturuldu.
Serinin son atölyesi "Kuş Gözlemciliği Atölyesi" 14 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı. İnş. Müh. Alaz Uslu`nun yürütücülüğünü yaptığı atölye 8-10 yaş grubuyla gerçekleştirildi. Atölyede kuş gözlemciliği nedir, nasıl yapılır, dünya ve ülkemizdeki kuşlar, kuş gözlemciliği için gerekli malzemeler konuları konuşuldu. Soru- cevap şeklinde ilerleyen atölyede çocuklar aktif katılım gösterdi.