7. Uluslararası Tarihi Yapıların Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devri Sempozyumu’nun ikinci günü tamamlandı

Eklenme Tarihi: 27/09/2024

tys 2_gun tamamlandi.jpg


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası adına İMO Ankara ve İMO Diyarbakır Şubeleri tarafından Diyarbakır’da düzenlenen sempozyumun 28 Eylül 2024 tarihindeki ikinci günü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde iki paralel oturum halinde gerçekleştirildi.

Sempozyumun ilk günü detaylarının yer aldığı haberimize ulaşmak için tıklayınız.

 

A Salonu’ndaki 3A oturumu İMO Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna ve Prof. Dr. Elizabeth Vintzileou başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda ilk önce çağrılı konuşmacı Prof. Dr. Alperİlki tarafından “Lefkoşa Selimiye Camii'nin (Lefkoşa Ayasofya Kilisesi) devam eden restorasyon projesinin Yapısal ve Deprem Mühendisliği Yönlerine odaklanan kısa bir öyküsü” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sonrasında sırasıyla: İsmail Hakkı Tarhan tarafından “Düzlem içi yüklü yığma duvarların lif takviyeli polimer ile optimum güçlendirilmesi”, Mustafa Esat Güneş tarafından “Donatılı harçlar ile güçlendirmede farklı bileşen etkilerinin araştırılması” ve Hatice Ayşegül Demir tarafından “Bergama Bedesteni'nin strüktürel analizi ve deprem performansı” başlıklı bildiri sunumları gerçekleştirildi. Oturum sonunda oturum başkanları, çağrılı konuşmacı ve bildiri yazarlarına katılım belgeleri İMO Yönetim Kurulu Üyesi Evren Korkmazer tarafından verildi.

B Salonu’ndaki 3B oturumu İMO İzmir Şubesi YK Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ve Doç. Dr. Mehmet Emin Öncü başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda sırasıyla Alper Çelik tarafından “Tekstil donatılı harç şeritlerle güçlendirilen tuğla duvarlarda arayüzey kayma gerilmesi - sıyrılma deplasmanı davranışının deneysel olarak incelenmesi”, Burcu Dinç Şengönül tarafından “Kapadokya atık volkanik tüfü ile üretilmiş enjeksiyon malzemesinin yerinde uygulaması” ve Didem Oktay tarafından “Nanofiber selüloz katkılı kireç esaslı enjeksiyon malzemelerinin tasarımı ve incelenmesi” başlıklı bildiri sunumları gerçekleştirildi. Oturum sonunda oturum başkanları ve bildiri yazarlarına katılım belgeleri İMO Yönetim Kurulu Üyesi Jale Alel tarafından verildi.

A Salonu’ndaki 4A oturumu İMO Ankara Şubesi YK Başkanı Ahmet Onur Özergene ve Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda öncelikle davetli konuşmacı Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan tarafından “Diyarbakır'daki Dört Ayaklı Minare'nin Mw7.7 Kahramanmaraş Depremi Sonrası Performans Değerlendirmesi” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sonrasında ise çağrılı konuşmacı Prof. Dr. Sergio Lagomarsino tarafından “Tarihi yığma yapıların sismik değerlendirmesi ve güçlendirilmesi için modelleme stratejileri” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sonrasında sırasıyla: Oğuzhan Çelebi tarafından “Tarihi Gümüşhane Kamberli Köprüsü'nün sismik davranışının incelenmesi”, Selin Koca tarafından “Tekirdağ Rüstem Paşa Camii'nin yapısal analizi, koruma ve güçlendirme önerileri”, Sedat Kömürcü tarafından “Kohezif ara yüzey elemanlar ile modellenen dairesel yığma kemerlerinin kırılma mekanizmalarının belirlenmesi” ve Wrya Sabir Abdullah tarafından “Çağdaş yeniden inşa sürecinin değişen mimari genotipe etkisi” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Oturum sonunda oturum başkanları, çağrılı konuşmacı, davetli konuşmacı ve bildiri yazarlarına katılım belgeleri İMO Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz tarafından verildi.

B Salonu’ndaki 4B oturumu Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan ve İdris Bedirhanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda sırasıyla Amin Bagherzadeh Azar tarafından “Tarihi yığma kemer köprünün patlama yükü altında güçlendirilmesi”, Şahin Güneş tarafından “Tarihi Meslek lisesi yapı kompleksinin deprem güçlendirmesi” ve Bilgehan Bakırhan tarafından “Tarihi yapılarda deprem sonrası yangınla mücadele” başlıklı bildiri sunumları gerçekleştirildi. Oturum sonunda oturum başkanları ve bildiri yazarlarına katılım belgeleri İMO Sakarya Şubesi YK Başkanı Semih Uçar tarafından verildi.

A Salonu’ndaki 5A oturumu İMO Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz ve Prof. Dr. Mustafa Laman başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda öncelikle çağrılı konuşmacı Prof. Dr. Gianmarco de Felice tarafından “Tarihi taş yapıların depreme karşı güçlendirilmesi için yeni teknolojiler” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sonrasında sırasıyla: Murat Doğruyol tarafından “Çimento esaslı harçların tarihi yapılar üzerine etkisi”, Bora Pulatsu tarafından “Kereste bazlı güçlendirme ile güçlendirilmemiş yığma duvarların düzlem içi hasar mekanizmasının simülasyonu”, Gökhan Kaplan tarafından “Doğal zeolit ve polipropilen lif katkılı kireç harçlarının fiziko-mekanik özellikleri”, Kemal Erdil tarafından “Kan ununun kireç esaslı harçlarda katkı malzemesi olarak kullanılması”, Yunus Arca ve Anıl Özdemir tarafından “Tahribatsız yerinde ölçüm teknikleriyle elde edilen taş basınç dayanımlarının tahrip edici laboratuvar testleriyle karşılaştırılması” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Oturum sonunda oturum başkanları, çağrılı konuşmacı ve bildiri yazarlarına katılım belgeleri İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Onur Özergene tarafından verildi.

B Salonu’ndaki 5B oturumu İMO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Jale Alel ve Halim Karaşin başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda sırasıyla Cemile Duman tarafından “Denetimli makine öğrenimi yöntemleriyle tarihi yığma minarelerde hasar tespiti”, Yasemin Ercan Gündüz tarafından “Mardin'in Eryeri Mahallesi'nde bulunan geleneksel evlerin yapısal koruma sorunları”, İzzettin Kutlu tarafından “Diyarbakır On Gözlü Köprü'nün değişen çevresi ve dijital modelleme yaklaşımı”, Yaşar Subaşı Direk tarafından “Van Ernis Köy Enstitüsü taş yığma hamam yapısının deprem performansının belirlenmesi” ve Sevda Duygu Kolbay tarafından “Tarihi yapılarda su odaklı tasarım: Konya İnce Minareli Medrese donanım kuruluşu üzerinden bir bakış” başlıklı bildiri sunumları gerçekleştirildi. Oturum sonunda oturum başkanları ve bildiri yazarlarına katılım belgeleri İMO Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Önal tarafından verildi.

Beşinci oturumların da tamamlanmasıyla beraber hatıra fotoğrafı çekilerek sempozyum tamamlanmıştır. Sempozyum fotoğraflarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • tys_2gun (10).jpeg
  • tys_2gun (9).jpeg
  • tys_2gun (12).jpeg
  • tys_2gun (15).jpeg
  • tys_2gun (14).jpeg
  • tys_2gun (111).jpeg
  • tys_2gun (6).jpeg
  • tys_2gun (22).jpeg
  • tys_2gun (4).jpeg
  • tys_2gun (19).jpeg
  • tys_2gun (5).jpeg
  • tys_2gun (3).jpeg
  • tys_2gun (18).jpeg
  • tys_2gun (20).jpeg
  • tys_2gun (2).jpeg
  • tys_2gun (17).jpeg
  • tys_2gun (1).jpeg
  • tys_2gun (16).jpeg
  • tys_2gun (13).jpeg
  • tys_2gun (8).jpeg

 



TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası