Irkçı Saldırılara Karşı Barışı ve Birlikte Yaşamı Savunmaya Devam Edeceğiz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından Zonguldak ve Düzce'de yaşanan ırkçı saldırılar hakkında 25 Ağustos 2026 tarihinde bir basın açıklaması yayımlandı

 

WhatsApp Image 2026-08-25 at o.jpeg

Zonguldak ve Düzce’de mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan yurttaşların maruz kaldığı ırkçı saldırıları kınıyor, bu saldırılarda yaralanan ve zarar gören tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ülkenin bir ucundan diğerine, emekleriyle geçimlerini sağlamak için giden yurttaşlarımızın etnik kimlikleri nedeniyle hedef alınması, yalnızca onlar için değil, tüm toplumun barış ve birlikte yaşama iradesine yönelik açık bir tehdittir.

Toplumumuzu geçmişte büyük acılara sürükleyen ayrımcılıkların ve ırkçı saldırıların yeniden yaşanmasına izin verilmemelidir. Hiçbir yurttaşın kimliği, dili ya da memleketi nedeniyle tehdit edilmesi, saldırıya uğraması veya bulunduğu bölgeden ayrılmaya zorlanması kabul edilemez. Bu saldırıların sorumluları bir an önce tespit edilmeli ve hukuk önünde hesap vermelidir.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak her türlü ırkçılığa, ayrımcılığa ve düşmanlaştırıcı söyleme karşı barıştan, kardeşlikten ve bir arada yaşamdan yana olduğumuzu bir kez daha vurguluyor; benzer olayların bir daha yaşanmaması için ilgili kamu kurumlarını ve yetkilileri gerekli önlemleri almaya, yurttaşların can güvenliğini sağlamaya ve toplumsal barışı korumaya çağırıyoruz.



TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası