ŞUBEMİZ 23. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ ÜZERİNE – ÜLKEMİZ, HALKIMIZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN-
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 23. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimlerini başarıyla tamamladık. Genel Kurul’a katılarak bizleri onurlandıran ve fikirlerini paylaşan üyelerimize ve seçimimize katılarak oylarını kullanan 5728 üyemizin her birine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Eklenme Tarihi: 08/03/2018

ŞUBEMİZ 23. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ ÜZERİNE
– ÜLKEMİZ, HALKIMIZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 23. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimlerini başarıyla tamamladık. Genel Kurul`a katılarak bizleri onurlandıran ve fikirlerini paylaşan üyelerimize ve seçimimize katılarak oylarını kullanan 5728 üyemizin her birine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bilindiği üzere birliğimiz TMMOB ve bağlı odaları uzun yıllardır iktidarın hedefindedir. Defalarca TMMOB`nin yasası değiştirilmeye çalışılmış, Birliğimiz ve bağlı Odalarının üzerinde idari ve mali denetim adı altında hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalışmış ve bu sürecin devamında Kimya Mühendisleri Odamızın yönetim kurulunun görevden alınması için dava açılmıştır. Yakın zamanda da iktidar yine benzer bir saldırı ile birliğimizi hedef alan açıklamalar yapmış ve örgütümüzün isimlerinden Türk ve Türkiye kelimelerinin çıkartılması, birden fazla meslek odası ve birliği kurulması gibi kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı söylemlerde bulunmuştur.
Bu saldırının gerçek nedeni;meslek alanlarımızdan hareketle oluşturulan politikalarla, açtığımız davalarla, yürüttüğümüz kampanyalarla, hazırladığımız bilimsel raporlarla, kamuoyuna yönelik yaptığımız açıklamalarla yağma, talan ve rant uygulamalarına karşı çıkmamızdır.Bu saldırının gerçek nedeni; TMMOB ve bağlı Odalarının hukukun, bilimin yok sayılmasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına, laikliğin ortadan kaldırılmasına, eğitimin muhafazakârlaştırılmasına karşı laik demokratik bir ülke mücadelesini yükseltmesindendir.
TMMOB ve bağlı Odaları daima kamu yararından yana tavır almış, iktidarda hangi siyasi irade olursa olsun doğruları söylemiş ve yanlışlara karşı mücadele etmiştir. Bu nedenle, geçmişte olduğu gibi bugün de, siyasi iktidarların hedefi haline gelmiştir.
İktidarın meslek odalarını hedef alarak başlattığı bu karalama kampanyası ve meslek odaları üzerinde oluşturmaya çalıştığı baskının bir yansıması olarak,iktidardan güç alan bazı grupların şubemiz kadrolarını ve yönetim kurulu üyelerini olmadık suçlamalarla hedef gösterdiği bir genel kurul süreci yaşanmıştır.
İktidar gücüyle ve desteğiyle, bakanların ve kimi bürokratların taraf olarak baskı kurmaya çalıştıkları bu süreçte Ankara Şubemizin çağdaş bir ülke özlemindeki üyeleri öz imkânlarıyla her türlü baskı ve engellemelere rağmen güçlü bir demokrasi mücadelesi vererek seslerini yükseltmiş ve baskılara geçit vermemişlerdir.
Biz biliyoruz ki tüm bu süreç, siyasal iktidarın neo-liberal politikalar rehberliğinde,piyasacı-rantçı uygulamalarına yol açmak ve bu uygulamalara bütün gücüyle direnen kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarını ele geçirmek, etkisizleştirmek için yaşanmıştır.
23. dönem seçilmiş yönetim kurulu üyeleri olarak böylesi bir zor dönemde genel kurul iradesinin verdiği görevin ve almış olduğumuz sorumluluğun farkındayız.Bunun bir gereği olarak Birliğimiz ve Odamızın kuruluş ilkeleri ve mesleğimizin etik değerlerinden ödün vermeksizin, meslek ve meslektaş sorunlarının ülkemizin ve halkımızın sorunlarından ayrı tutulamayacağının bilincinde olduğumuzu belirterek,bize boyun eğdirmek için uğraşanlara karşı, örgütlülüğümüzden aldığımız güçle hem hukuki olarak hem de fiili olarak yürüttüğümüz mücadelemizi duraksamadan, hiçbir geri adım atmadan daha da büyüteceğimize söz veriyoruz.
Genel kurul ve seçim süreci boyunca dayatma, iftira ve yanlış yönlendirmelere karşı demokrasiye sahip çıkan odamız üyelerine ve bizleri yalnız bırakmayarak onurlu mücadelemizde güçlü bir dayanışma gösteren diğer demokratik kitle örgütlerinin saygı değer üye ve yöneticilerine teşekkür ederiz.
Hep dediğimiz gibi birlikte üretmeye birlikte yönetmeye söz verdik. Sahip olduğumuz birikim ve toplumsal sorumluluğumuzla sizlerle beraber çalışmaya devam edeceğiz, saygılarımızla.
Saraylar saltanatlar çöker
kan susar birgün
zulüm biter.
menekşeler de açılır üstümüzde
leylaklar da güler.
bugünlerden geriye,
bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler...
Şiirler doğacak kıvamda yine
duygular yeniden yağacak kıvamda.
ve yürek,
imgelerin en ulaşılmaz doruğunda.
ey her şey bitti diyenler
korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler.
ne kırlarda direnen çiçekler
ne kentlerde devleşen öfkeler
henüz elveda demediler.
bitmedi daha sürüyor o kavga
ve sürecek
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!
İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu