HARUN KARADENİZ`İ VE MÜCADELESİNİ ARAMIZDAN AYRILIŞININ 44. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ
`Biz mühendisler için tek yol kim için ve ne için çalıştığını bilerek, emekçi halkın yararına üretim yapma olanakları yaratmaktır`
Eklenme Tarihi: 02/09/2019
Harun KARADENİZ`i ve Mücadelesini Aramızdan Ayrılışının 44. Yılında Saygıyla Anıyoruz
"Biz mühendisler için tek yol kim için ve ne için çalıştığını bilerek, emekçi halkın yararına üretim yapma olanakları yaratmaktır"
1942 yılında Giresun`un Alucra ilçesinde doğan Harun Karadeniz ilk ve orta öğrenimini Samsun`da tamamlamış ve ardından İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümüne kaydolmuştur.
Okula kaydolmasıyla birlikte toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer alan Harun Karadeniz; emekçi halkın hak arama taleplerinden köylü mitinglerine eğitimin özelleştirilmesine karşı kampanyalardan 6. Filo eylemlerine kadar bir çok mücadele alanında faaliyet yürütmüştür.
Toplumun bütün ezilenlerinin ortak mücadelesiyle başarıya ulaşabileceğinin bilinciyle öğrenci gençlik hareketinin amfilerden sokaklara, fabrikalara, tarlalara taşınmasında önemli bir rol üstlenmiştir. 12 Mart cuntasının bütün demokratik hakları ortadan kaldırdığı bir dönemde DEV-GENÇ davasından defalarca yargılanmış ve uzun tutukluluk süreleri yaşamıştır.
Ağır cezaevi ve tutsaklık süreçleri sebebiyle kansere yakalanan Harun Karadeniz tedavisine dahi izin verilmeyerek ölümüne göz yumulan bir süreci yaşamıştır. Kanserle olan mücadelesine 15 Ağustos 1975 günü yenik düşmüş ve sonsuzluğa uğurlanmıştır.
Onun örnek kişiliğinin ve sömürüsüz bir dünya mücadelesinin bugünümüze ve yarınımıza yol göstermeye devam ettiğini bir kez daha hatırlatarak ölümünün 44. yılında anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.
İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu