İMO-çocuk ELİM SENDE ATÖLYESİ DÜZENLENDİ
`Engelsiz Park Tasarımı Atölyesi`nin Ankara ili ayağı genç-İMO Ankara üyelerinin sorumluluğuyla TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 24. Dönem İMO-çocuk faaliyetleri kapsamında 12 Mart-23 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 17/05/2021
İzmir Engelsiz Sanat Derneği`nin aktif uygulayıcısı olduğu "Elim Sende" projesinin 2021 yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen ve katılımcı çocuk/gençlerde engelli farkındalığını oluşturması hedeflenen "Engelsiz Park Tasarımı Atölyesi"nin Ankara ili ayağı genç-İMO Ankara üyelerinin sorumluluğuyla TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 24. Dönem İMO-çocuk faaliyetleri kapsamında 12 Mart-23 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
genç-İMO Ankara Üyesi Ece Uysal`ın yürütücüsü olduğu "Elim Sende Projesi*"nin ilk adımı olan tanışma toplantısı 12 Mart 2021 tarihinde Zoom üzerinden yapıldı. Yapılan toplantıda çocuklara projenin amacı ve uygulama kısmında neler yapabilecekleri anlatıldı.
Projenin uygulama kısmında yapılan çeşitli etkinliklerle çocuk katılımcıların birbirleriyle kaynaşması ve engelli farkındalığı oluştururken empati duygularının gelişimine katkı sağlaması hedeflendi. genç-İMO Ankara üyelerinin ve İMO-çocuk katılımcılarının birlikte yaptığı çalışmaların ardından 23 Nisan 2021 tarihinde çocuk katılımcıların hayal güçlerinin eseri olan tasarımların gösteriminin yapılmasıyla uygulama kısmı tamamlandı. İMO-çocuk`un katılımcı çocuklara bir hediyesi olarak TEMA Vakfı nezdinde yapılan fidan bağışlarının sertifikaları da Atölye Yürütücüsü Ece Uysal tarafından çocuklara birer anı mektubu eşliğinde takdim edildi.
Projenin son aşaması olarak çocukların hazırladığı tüm tasarımlar Kasım 2021`de düzenlenecek olan "Engelsizmir Kongresi" kapsamında sunulacaktır.
*Elim Sende Projesi`nin amacı üst temada engelli farkındalığı oluştururken, alt temada çocuk (Engelli/Engelsiz) katılımıyla yeni yapılanmalar için yönetim mekanizmalarına katkıda bulunmaktır. Ayrıca bu proje; yaşanılan şehrin değerlerini fark ettirmeyi, üretkenlik ve örgütlülük çalışması kapsamında öğrenciler ile katılımcı gençlerin kişisel gelişimlerine yardımcı olmayı, özgüvenlerinin ve yaratıcılıklarının artmasına da katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Aktivitelerin hepsi, çocukların, sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunmaya, bilgi dağarcıklarını geliştirirken, hayal güçlerinin de geliştirilmesine yöneliktir. Katılımcı gençler ve çocuklarla yapılan çalışmalar içinde, eğitsel drama, maket yapımı, film çekme gibi sanatsal aktivitelerin yanı sıra çeşitli konularda tartışmalar ve (engelli farkındalığı, çevre bilinci, şehir bilinci, ortak yaşam kültürü gibi) birçok eğitici interaktif seminer de yer almaktadır. Bunu yapmaktaki amaç ise; yönelim sağlanırken sosyal beslenmeyi gerçekleştirerek daha sağlıklı seçim yapılmasına olanak tanımaktır.